Duminica Sf. Cruci la München

Duminica a III-a a Postului Mare a fost una de mare sărbătoare şi pentru membrii parohiei “Naşterea Domnului” din München. În această duminică Sf. Liturghie a fost săvârşită de către părintele paroh, Alexandru Nan, protopop al Bavariei şi de către fostul paroh, pr. dr. Mircea Basarab.

Întrucât parohia nu dispune de o biserică proprie, nu poate fi săvârşită slujba Utreniei duminica. În aceste condiţii, înainte de Sf. Liturghie, a fost săvârşită doar rânduiala scoaterii Sf. Cruci, conform rânduielilor tipiconale.

Astfel, credincioşii au avut ocazia să venereze crucea frumos împodobită, nu doar la începutul, ci şi la sfârşitul Sf. Liturghii. Cuvântul de învăţătură a fost rostit în această duminică de către fostul paroh, pr. Mircea Basarab, care i-a îndemnat pe credincioşi să-şi poarte cu demnitate crucea personală şi să nu se ruşineze să-şi declare identitatea religioasă în faţa autorităţilor şi a persoanelor cu care vin în contact, în societatea secularizată în care trăiesc, după cum ne-a precizat pr. Alexandru Nan.

Comentarii Facebook


Știri recente