Duminica  Rusaliilor la Mănăstirea Pantocrator

În Duminica Pogorârii Duhului Sfânt la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului.

După citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul  a rostit în 4 iunie 2017 un cuvânt credincioșilor prezenți  în care a subliniat: Sărbătoarea Rusaliilor marchează actul nașterii Bisericii noastre care a rămas statornică pe temelia învățăturilor Mântuitorului Iisus Hristos și a Sfinților Apostoli.

Potrivit tradiției Bisericii, după Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Vecerniei de luni, după Rusalii, ce poartă în popor denumirea de Vecernia plecării genunchilor, întrucât în cadrul acesteia sunt rostite șapte rugăciuni de preotul îngenuncheat în fața Sfintelor Uși Împărătești. Rugăciunile invocă ajutorul Preasfintei Treimi, amintind totodată de cele șapte daruri ale Sfântului Duh Care S-a pogorât în ziua Cincizecimii. La finalul slujbei Părintele Stareț Sebastian a oferit credincioșilor prezenți frunze de nuc, simbol al limbilor de foc.

Comentarii Facebook


Știri recente