Duminica Rusaliilor la Catedrala din Zimnicea

În Duminica Rusaliilor, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena din Zimnicea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit în fața mulțimii de credincioși, participanți la Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a amintit că astăzi este ziua de naștere a Bisericii, momentul în care Sfinții Apostoli au fost luminați prin harul Sfântului Duh pogorât în chip de limbi de foc și au primit darul propovăduirii adevărului. Pogorârea Sfântului Duh este împlinirea descoperirii dumnezeiești.

Potrivit tradiției Sfintei noastre Biserici, după Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a oficiat slujba Vecerniei, ce în popor poartă denumirea de Vecernia plecării genunchilor, deoarece în cadrul acesteia sunt rostite 7 rugăciuni care invocă ajutorul Preasfintei Treimi, prăznuită într-un mod fastuos în Lunea Rusaliilor.

Ierarhul a împărțit credincioșilor ramuri verzi de nuc, ca simbol al darurilor celor bogate ale Preasfântului Duh, după cum ne informează Arhid. Serafim Baciu, Consilier eparhial.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic Pantocrator.

Comentarii Facebook


Știri recente