Duminica românilor migranți la Stockholm

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a oficiat ieri, 22 august, în Duminica românilor migranți, Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu un sobor de preoți, în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Stockholm, informează episcopiascandinavia.se. După Liturghie, Preasfințitul Macarie a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la Duminica românilor migranți, intitulat: „Când ne aflăm în străinătate să nu ne înstrăinăm de noi înșine!”. Preasfinția sa le-a vorbit apoi credincioșilor despre însemnătatea acestei duminici, exprimându-și bucuria de a se afla în această duminică a migranților români, în prima parohie românească înființată de Biserica-mamă, la 1 noiembrie 1971, în spațiul scandinav.

În aceeași zi, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, a participat la conferința cu tema: „Alba-Iulia peste două milenii de istorie. Cetatea Alba Carolina”, organizată de tinerii ortodocși români din comunitate, în sala de conferințe a Parohiei Ortodoxe Române „Adormirea Maicii Domnului” din Bredang – Stockholm. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie le-a vorbit celor prezenți despre moștenirea ortodoxă la Alba-Iulia, însă și despre nevoia cultivării credinței ortodoxe și identității românești în diaspora, „pentru a nu ne înstrăina spiritual de noi înșine și de poporul român”, după îndemnul Patriarhului României, adresat românilor de pretutindeni la Duminica românilor migranți.

La eveniment au participat și Consulul României la Stockholm, Dumitru Hâncu, și Atașatul cultural al Ambasadei României în Regatul Suediei, Ruxandra Lupan.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…