Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Chicago

Ca în fiecare an, Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită în mod deosebit și anul acesta la Chicago. Opt ierarhi, patruzeci de preoți și diaconi și câteva sute de credincioși ortodocși din zona metropolitană Chicago s-au adunat la Catedrala Ortodoxă Sârbă Învierea Domnului pentru slujba Vecerniei, informează romarch.org. Răspunsurile au fost date de corul Pan-Ortodox din Chicago dirijat de doamna Gordana Trbuhovich în limbile engleză, greacă, slavonă, română și arabă.

În această zi, Biserica Ortodoxă își cheamă credincioșii pentru a cinsti sfintele icoane ale Mântuitorului, Maicii Domnului și a tuturor sfinților și pentru a sărbători victoria Ortodoxiei, a dreptei învățături de credință asupra ereziilor, în general, și a ereziei iconoclaste, în special. Preasfințitul Părinte Dimitrios de Mokissos, Episcop Vicar al Mitropoliei Grecești din Chicago a rostit cuvântul de învățătură despre sărbătorirea Ortodoxiei în prima duminică a Postului Sf. Paști. La sfârșitul slujbei Vecerniei, s-a citit Sinodiconul Ortodoxiei și Crezul ca și mărturisire comună a dreptei credințe. O procesiune cu sfintele icoane a încheiat această slujbă a Vecerniei săvârșită de clerul și credincioșii ortodocși din Chicago.

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae împreună cu preoții slujitori și mai mulți credincioși ai Catedralei Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago au participat la acest eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…