Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Arad

În Duminica întâi din Post (a Ortodoxiei), 20 martie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor slujitori, la Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Treime din Arad, a precizat Protos. Iustin Popovici, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului.

În cuvântul de învăţătură cu tema „Prezenţa lui Dumnezeu în viaţa creştină” (cf. citirilor scripturistice de la Evrei 11; Ioan 1 şi a Cazaniei Duminicii întâi din Post), Ierarhul Aradului a evidenţiat mărturia credinciosului când pe cărările vieţii simte însoţirea celor de aproape cu atât mai mult pe cărarea Împărăţiei lui Dumnezeu. Apropierea de Dumnezeu încredinţează şi despre apropierea lui de cei ce-L caută. Iubirea faţă de aproapele, arătată prin faptele bune, este şi o încredinţare despre iubirea faţă de Dumnezeu. În felul acesta s-a făcut şi introducerea la citirea Pastoralei Sfântului Sinod pentru Duminica Ortodoxiei (cu argumentarea solidarităţii creştine).

După cuvântul de învăţătură al Ierarhului, părintele Gheorghe Gogan a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a hirotonit întru preot pe diaconul Cosmin Roman, pe seama Parohiei Ţărmure, Protopopiatul Sebiş, și întru diacon pe absolventul de teologie Adrian Hanţiu, pe seama Parohiei Vânători, Protopopiatul Arad.

La terminarea slujbei, sutele de credincioşi prezenţi s-au bucurat de primirea binecuvântării arhiereşti la începutul Postului Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente