Duminica Ortodoxiei reprezintă sărbătoarea identității noastre ortodoxe, a spus IPS Nifon

IPS Nifon - Duminica Ortodoxiei 2017

În Duminica Ortodoxiei din data de 5 martie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

În cuvântul său, Arhiepiscopul Târgoviştei a evidențiat faptul că Duminica Ortodoxiei reprezintă sărbătoarea identității noastre ortodoxe, celebrarea comuniunii în Duhul adevărului cu Sfinții Părinți, cu tezaurul de spiritualitate autentic drept măritor pe care înaintașii noștri l-au preluat și aprofundat.

Totodată, este și un prilej de a ne aminti de toți aceia care și-au dat viața pentru apărarea Bisericii noastre străbune, a spus Ierarhul, iar fidelitatea noastră față de credința strămoșească manifestă cel mai bine respectul față de ei și dreapta slăvire a lui Dumnezeu.

Cu toții avem responsabilitatea de a propovădui, prin faptele noastre, credința strămoșilor noștri, de a o sprijini și apăra, precum și de a o transmite nealterată urmașilor, a îndemnat în finalul cuvântului său IPS Nifon.

În cadrul Liturghiei a fost citită Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei și a avut loc tradiționala colectă pentru Fondul Central Misionar, activitate ce va continua și în perioada imediat următoare.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente