Duminica Ortodoxiei | Patriarhul Ierusalimului a slujit în Biserica Sfântului Mormânt

Patriarhul Teofil al Ierusalimului a sărbătorit Duminica Ortodoxiei prin celebrare liturgică în Biserica Învierii Domnului.

Duminică, 5 martie 2017, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea a prezidat Sfânta Liturghie oficiată în cinstea primei Duminici din Postul Mare. Alături de Preafericirea Sa, în Biserica Sfântului Mormânt, au coliturghisit mai mulți arhierei ai Patriarhiei Ierusalimului.

La finalul Sfintei Liturghii, a urmat o procesiune cu sfintele icoane în jurul ediculului (baldachinului) Sfântului Mormânt. După procesiune, a fost oficiată o slujbă de pomenire a apărătorilor sfintelor icoane și a tuturor celor care au luptat pentru păstrarea dreptei credințe.

În continuare, Patriarhul Teofil a adresat un cuvânt celor prezenți în care a subliniat semnificația sărbătorii biruinței dreptei credințe asupra eresurilor. Preafericirea Sa a menționat legătura strânsă dintre sfintele icoane și învățătura despre Întruparea Fiului lui Dumnezeu.

Patriarhul Ierusalimului a făcut referire la diferența dintre sfintele icoane și idoli, spunând că Biserica lui Hristos a arătat o mulțime de Sfinți Mucenici, care s-au făcut părtași pătimirii pe Cruce a lui Hristos prin respingerea și lupta împotriva idolatriei și închinării la creație.

În ziua precedentă, Patriarhul Teofil a oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia în același locaș de cult.

sursa: jp-patriarchate.net

Comentarii Facebook


Știri recente