Duminica Ortodoxiei marcată la Chicago

Ca în fiecare an, Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită în mod deosebit și anul acesta la Chicago. Trei ierarhi, șaizeci de preoți și diaconi și câteva sute de credincioși ortodocși din zona metropolitană Chicago s-au adunat la Biserica Ortodoxă Antiohiană din Cicero, IL pentru slujba Vecerniei. Răspunsurile au fost date de corul Pan-Ortodox din Chicago dirijat de doamna Gordana Trbuhovich în limbile engleză, greacă, slavonă, română și arabă.

În Duminica Ortodoxiei, Biserica Ortodoxă își cheamă credincioșii pentru a cinsti sfintele icoane ale Mântuitorului, Maicii Domnului și a tuturor sfinților și pentru a sărbători victoria Ortodoxiei, a dreptei învățături de credință asupra ereziilor, în general, și a ereziei iconoclaste, în special.

Pr. Prof. John Behr, Decanul Seminarului Teologic Sf. Vladimir din New York, a rostit cuvântul de învățătură despre sărbătorirea Ortodoxiei în prima duminică a Postului Sf. Paști. La sfârșitul slujbei Vecerniei, s-a citit Sinodiconul Ortodoxiei și Crezul ca și mărturisire comună a dreptei credințe. O procesiune cu sfintele icoane a încheiat această slujbă a Vecerniei săvârșită de clerul și credincioșii ortodocși din Chicago.

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi împreună cu preoții slujitori și mai mulți credincioși ai Catedralei Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago au participat la acest eveniment, după cum ne informează romarch.org.

Comentarii Facebook


Știri recente