Duminica Ortodoxiei la Roma

Ca în fiecare an, în prima Duminică din Postul Mare – 04 martie 2012-, a Ortodoxiei, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, va săvârși Dumnezeiasca Liturghie la Sediul Episcopiei de la Roma.

Tot în Duminica Ortodoxiei, 04 martie, la orele 15:00, va avea loc, la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, tradiționala Procesiune cu Sfintele Icoane, la care vor participa preoții și credincioșii de la parohiile din Roma și din împrejurimi, după cum ne informează Departamentul de Informare și mass media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Toate parohiile din cele trei protopopiate din Lazio sunt invitate să participe, purtând icoana hramului și alte icoane ale praznicelor și ale sfinților, mergând în procesiune în incinta Sediului Episcopiei, cântând troparul hramului și troparul Duminicii Ortodoxiei. La sfârșitul procesiunii va avea loc slujba rânduită pentru această duminică, după care fiecare din cei prezenți se va închina la toate icoanele și la sfintele moaște.

Foto: arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente