Duminica Ortodoxiei la Giurgiu

Biserica Ortodoxă s-a aflat la 9 martie 2014 în Duminica I din Postul Mare (a Ortodoxiei). De asemenea, au fost prăznuiți și cei 40 de Mucenici din cetatea Sevastiei. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Parohiei Greaca, Protopopiatul Herăști cu ocazia sărbătoririi celui de-al doilea hram al acestui sfânt locaș. De la Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse fragmente din moaștele Sf. M. Mc. Gheorghe, Sf. Ap. Andrei și ale Sf. M. Mc. Ecaterina. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat importanța sfintelor icoane în cultul Bisericii Ortodoxe, ele reprezentând comunicarea vizuală a realității invizibile divine, manifestată în timp și spațiu. Icoana ne cheamă spre ceea ce este nevăzut: slava din Împărația lui Dumnezeu în care intră sfinții. De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit numeroșilor credincioși prezenți și despre frumusețea credinței ortodoxe, arătând că Ortodoxia se identifică cu însăși tradiția apostolică.

Ca în fiecare an, în Duminica Ortodoxiei, în toate bisericile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului au fost organizate colecte pentru Fondul Central Misionar, iar prin pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, citită în toate lăcașurile de cult, credincioșii au fost îndemnați să participe la sprijinirea semenilor.

La final, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Chiriarhul a oferit Părintelui Cristian Popa o icoană cu Maica Domnului cu Pruncul, asemenea și Părintelui Arhim. Dimitrie Ieremia. Preoții slujitori Alin Georgescu și Aurel Popescu, de la Parohia Greaca, au primit din partea Preasfinției Sale, câte un epitrahil și ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă. De asemenea, domnului primar Florin Mihai Surduleasa i-a fost oferit Almanahul bisericesc al Episcopiei Giurgiului, Albumul „Mănăstirea Sf. Ioan Rusul” și revista Familia Ortodoxă, iar domnului Marian Dinu, ctitor al Bisericii Sf. Ap. Petru și Pavel, din localitatea Greaca, Preasfinția Sa i-a dăruit Albumul „Mănăstirea Comana istorie, legendă, spiritualitate”, Almanahul bisericesc al Episcopiei Giurgiului, ultimul număr al Revistei eparhiale și revista Familia Ortodoxă. Tuturor credincioșilor prezenți la acest eveniment însemnat din viața parohiei le-au fost dăruite icoane cu chipul Sf. Ap. Petru și Pavel, ce reproduc pictura Părintelui Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente