Duminica Ortodoxiei la Giurgiu

În Duminica Ortodoxiei (20 martie 2016) Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Schitului „Sfântul Ierarh Nicolae” din Giurgiu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a subliniat importanţa sfintelor icoane în cultul Bisericii Ortodoxe. „Icoana ne cheamă spre ceea ce este nevăzut: slava din Împăraţia lui Dumnezeu în care intră sfinţii”, a arătat Preasfinția Sa.

De asemenea, Episcopul Giurgiului a spus că „Duminica Ortodoxiei, deşi este prăznuită în perioada Postului Mare, ea este o zi de bucurie, datorită faptului că ne aduce aminte de ziua în care Sfintele Icoane au fost readuse cu mare alai în Biserica Ortodoxă. Ea ne mai aduce aminte de datoria pe care o avem, de creştini faţă de sfintele icoane, şi ne oferă garantia că aceia care şi astăzi sunt împotriva cinstirii sfintelor icoane, vor fi ruşinați, ca şi înaintaşii lor, cu veacuri în urmă. Sfintele icoane vor rămâne întotdeauna odoare scumpe inimilor creştine şi mijloace alese pentru preamărirea lui Dumnezeu şi a sfinţilor Lui”.

În cadrul slujbei a fost citită şi Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei

La final, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a oferit Protos. Nicolae Matei, starețul Schitului „Sfântul Nicolae”, un epitrahil si mai multe carti, iar preoților slujitori câte o icoană, mai multe volume de cărți apărute la Editura Episcopiei Giurgiului și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”.

Credincioșii prezenți au primit iconițe și revista „Familia Ortodoxă”.

Comentarii Facebook


Știri recente