Duminica Ortodoxiei la Centrul Eparhial de la Roma şi în întreaga Episcopie a Italiei

Astăzi, 1 martie 2015, în Duminica Ortodoxiei, PS Părinte Episcop Siluan a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Adormirea Maicii Domnului de la Sediul Episcopiei de la Roma, informează episcopia-italiei.it

În cadrul Dumnezeieștii Liturghii, așa cum s-a întâmplat în toate mănăstirile, parohiile și paraclisele din întreaga eparhie, a fost citită Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la această duminică, urmată de colecta pentru Fondul Central Misionar. După otpust, a avut loc tradiționala procesiune cu sfintele icoane și cu sfintele moaște în curtea Episcopiei, unde s-a săvârșit un Te-Deum, urmată de un cuvânt de îndemn, din partea Preasfintitului Părinte Siluan, de aprofundare și de trăire a credinței pentru a se putea transmite generațiilor următoare. Totodată, cei prezenți au fost îndemnați să se implice în înscrierea la ora de religie a copiilor rămași în țară, data limită pentru acest demers fiind 6 martie.

Toți credincioșii au avut binecuvântarea să cinstească Sfintele Moaște și icoanele puse spre închinare, iar la sfârșit, toți creștinii au primit câte o floare de mimoză, ca semn al primei zile de primăvară.

Asemenea procesiuni cu sfintele icoane și cu Sfinte Moaște ‎au avut loc pe tot cuprinsul eparhiei, credincioșii fiind îndemnați, prin mesajul trimis de către ierarhul locului, să se implice activ la înscrierea la ora de religie a copiilor, finilor sau nepoților lor rămași în țară.

Comentarii Facebook


Știri recente