Duminica Ortodoxiei la Catedrala Episcopală din Tulcea. După Sfânta Liturghie, a urmat o procesiune cu sfintele icoane     

Reamintind de Sinodul din anul 843, când a fost stabilită pentru totdeauna cinstirea sfintelor icoane, Episcopia Tulcii a desfăşurat duminică, pentru noua oară, o procesiune religioasă dedicată Duminicii Ortodoxiei.

Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală Sf. Nicolae a fost oficiată de PS Visarion. După slujbă, de la ora 12:00, Episcopul alături de clerici și credincioși a pornit în procesiune, străbătând centrul vechi al municipiului, prin dreptul istoricelor biserici tulcene (Buna Vestire – paraclis episcopal, Sf. Gheorghe, Sf. Grigorie Luminătorul) care împreună cu preoţii şi creştinii lor s-au alăturat pe parcurs manifestării religioase.

Pe parcursul desfășurării evenimentului s-au adăugat permanent credincioși de toate vârstele, copii, tineri, adulți și vârstnici, care au purtat în mâini icoane mai vechi, din secolul al XIX-lea, și mai noi, intonând cântări specifice Postului Mare.

Pe treptele Catedralei Episcopale, la întoarcere, s-au oficiat ectenii, s-au sfinţit icoanele creştinilor şi s-a cântat imnul Cu noi este Dumnezeu apoi, în semn de biruinţă a Ortodoxiei împotriva ereziilor mai vechi sau mai noi, credincioşii împreună cu preoţii lor au înălţat sfintele icoane, mărturisind credinţa în cinstirea Sfintelor Icoane.

După ce în timpul sfintei liturghii Episcopul Tulcii a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod din Duminica Ortodoxiei, la finalul procesiunii le-a adresat tuturor participanților un cuvânt referitor la importanța cinstirii sfinților și a sfintelor icoane.

Foto Credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…