Duminica Ortodoxiei | IPS Andrei a slujit la Catedrala din Cluj-Napoca

IPS Andrei - Duminica Ortodoxiei 2017

Să ne iubim unii pe alţii ca într-un gând să mărturisim, aceasta este Ortodoxia pe care o sărbătorim astăzi. Este sărbătoarea onomastică a Bisericii noastre. La acest moment festiv când serbăm Duminica Ortodoxiei vă dorim frăţiilor voastre tot binele din lume, le-a transmis ÎPS Andrei credincioşilor prezenţi în Catedrala din Cluj Napoca.

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat duminică, 05 martie 2017, Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, informează Radio Renaşterea.

Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte preoții slujitori ai catedralei și preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu.

După pericopa evanghelică, Mitropolitul Clujului a dat citire pastoralei trimise de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în Duminica Ortodoxiei, când este sărbătorită biruința dreptei credințe asupra iconoclasmului și, în general, asupra tuturor ereziilor.

La finalul textului pastoral, credincioșii au fost îndemnați să fie darnici și milostivi cu aproapele lor și să sprijine activitățile Bisericii prin contribuţia lor la colecta pentru Fondul Central Misionar.  Sumele vor fi destinate activităților misionare și social-filantropice ale Bisericii, precum și sprijinirii parohiilor sărace.

În cadrul Sfintei Liturghii din catedrală a fost hirotonit întru ieromonah tânărul teolog Luca Gheberta, pe seama Mănăstirii clujene Nicula.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a urat tuturor credincioșilor La mulți ani, cu ocazia Duminicii Ortodoxiei.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente