Duminica Mironosițelor sărbătorită la Stavanger, Norvegia

În Duminica Mironosițelor, 4 mai 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din orașul norvegian Stavanger, parohie păstorită de preotul Cristian-Silviu Comănescu. La slujbă au fost prezenți și Excelențele Lor, domnii Daniel Ionița, Ambasadorul României în Regatul Norvegiei și Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, după cum informează www.episcopiascandinavia.se

Răspunsurile la strană au fost date de Corul bărbătesc al bisericii „Sfântul Nicolae” – Albă din București, care în ajunul sărbătorii a susținut și un concert pascal în biserica luterană Netland din zona centrală a orașului Stavanger.

După citirea Evangheliei, părintele profesor Mihail-Simion Săsăujan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București, a rostit un cuvânt de învățătură, referindu-se la importanța Tainelor Spovedaniei și Împărtășaniei în viața creștinilor ortodocși.

La finalul Liturghiei, Preasfințitul Macarie le-a vorbit celor prezenți la slujbă despre credința și mărturisirea Sfintelor Femei Mironosițe, aducând cuvenitul omagiu tuturor mamelor, surorilor și fiicelor din marea familie a Bisericii, în această duminică fiind sărbătorită femeia creștină. Cu acest prilej, credincioasele și credincioșii au primit în dar de la ierarh, două broșuri editate de Patriarhia Română, intitulate: „Taina Sfintei Spovedanii. Renașterea la viața în Hristos” și „Taina Sfintei Euharistii. Medicamentul nemuririi”.

Românii din Stavanger au fost îndemnați și în această duminică să vină în sprijinul creștinilor din Siria și din alte zone din Orientul Mijlociu aflați în suferință și să contribuie la colecta în bani organizată în Patriarhia Română pentru mult încercații creștini din Patriarhia Antiohiei și a Întregului Orient și din Patriarhia Siriană a Antiohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente