Duminica migranților români, sărbătorită în Norvegia

Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a făcut, în perioada 19-21 august, o vizită pastorală pe coasta de vest a Norvegiei, în Parohia ortodoxă română din orașul Bergen, cu hramul „Sfintele Mucenițe Filofteia de la Argeș, Tatiana de la Craiova și Suniva din Bergen”, informează „Ziarul Lumina”.

În cadrul vizitei pastorale, Preasfințitul Episcop Macarie, împreună cu un sobor de preoți, a slujit Sfânta Liturghie și a săvârșit Taina Cununiei, precum și Taina Botezului pentru doi prunci români din comunitate. Duminică, 21 august, în cadrul slujbei, Preasfințitul Macarie a transmis mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat cu prilejul Duminicii migranților români.

Vizita ierarhului a fost primită cu bucurie în parohia de pe coasta de vest a Norvegiei. „Ne-am bucurat mult de prezența Preasfințitului nostru Părinte Episcop Macarie, care ne-a adus binecuvântare și pace prin slujirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Arhiereul cel Veșnic. Am săvârșit împreună cu Preasfinția Sa, vineri seara, Taina Sfântului Maslu, iar în aceste zile, arhiereul i-a spovedit pe credincioșii noștri, a săvârșit Taina Cununiei pentru tinerii Adrian Florin și Narcisa Ionela și a botezat doi prunci din comunitatea noastră parohială, Andrei-Claudiu și Ștefan. Ieri, în Duminica migranților români, a slujit Sfânta Liturghie și ne-a transmis mesajul de binecuvântare din partea Preafericitului Patriarh Daniel adresat în aceasta duminică tuturor fraților noștri români care au ales să trăiască în afara granițelor țării și care au atâta nevoie de Hristos și de Biserica Sa, pentru liniștea, ajutorul și mântuirea lor. Ne simțim împliniți în misiunea noastră când îi botezăm pe copiii noștri, îi cununăm pe tinerii noștri, iar comunitatea noastră sporește și se întărește duhovnicește, urmașii noștri putând să-și cultive credința strămoșească și identitatea în aceste ținuturi îndepărtate de casa natală. Prin catehezele pe care le desfășurăm în parohie, permanent le punem la inima credincioșilor noștri cât de important este să punem o temelie serioasă în viața noastră duhovnicească, întemeind familia creștină, dând naștere copiilor pe care trebuie să-i creștem în Hristos și în Biserică. Iată, anul acesta este consacrat în Patriarhia Română Tainelor Botezului și Cununiei și ne rugăm în mod deosebit pentru familia noastră creștină”, a declarat părintele Andrei Marius Pop, parohul Parohiei ortodoxe române din Bergen.

Parohia ortodoxă română din orașul Bergen, întemeiată în anul 2009, este cea de-a treia parohie românească de pe coasta de vest a Norvegiei, după parohiile din orașele Stavanger și Aalesund, și îi are sub oblăduire pe cei aproximativ 3.000 de români care locuiesc în orașul Bergen și în împrejurimile acestui oraș.

Comentarii Facebook


Știri recente