Duminica migranților la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Biserica Ortodoxă s-a aflat la 18 august 2013 în Duminica a VIII-a după Rusalii, zi în care în Biserica Ortodoxă Română a fost sărbătorită și „Duminica românilor migranți”. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, în prezența a numeroși credincioși a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale condusă de către Prof. Marian Cristi Stroe.

În cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul Sfintei Liturghii Părintele Sebastian Mihalcea, Eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale, a vorbit despre semnificațiile duhovnicești ce se desprind din pericopa evanghelică în care se relatează minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor, subliniind marea milostivire a lui Dumnezeu față de om, care, cu cinci pâini și doi pești, hrănește „cinci mii de bărbați, în afară de femei și de copii” (Matei 14, 21), prefigurând, astfel, în chip dumnezeiesc, Sfânta Euharistie sau Taina prin care Îl primim pe Însuși Hristos Domnul, în chipul pâinii și al vinului.

Comentarii Facebook


Știri recente