Duminica Izgonirii lui Adam din Rai la Catedrala Episcopală din Severin

În ajunul intrării în Postul Sfintelor Paști, duminică, 17 martie 2013, credincioșii severineni se împărtășesc de o aleasă bucurie duhovnicească. În această duminică a lăsatului sec de carne sau a Izgonirii lui Adam din Rai, la Catedrala Episcopală din Severin se va oficia, începând cu ora 9:30, Sfânta Liturghie arhierească de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie, credincioșii vor primi sfaturi duhovnicești pentru a trece în pace Marele Post și a se învrednici de lumina Învierii, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Duminica ce precede intrarea în Postul Sfintelor Paști este numită Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, dar și Duminica iertării. Sfinții Părinți i-au dat acestei duminici și acest nume pentru a ne arată că nimeni nu poate intra în post daca nu este în pace cu semenii.

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…