Duminica întâi din Postul Mare la Catedrala Episcopală din Deva

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oficiat Sfânta Liturghie, duminică, 20 martie 2016, în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, înconjurat un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În această zi, la Catedrala Episcopală din Deva a fost adusă spre închinare racla ce adăposteşte un fragment din moaștele Sfântului Luca al Crimeii, ocrotitorul spiritual al paraclisului Centrului Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Sfintele Moaște vor rămâne în paraclisul Centrului Eparhial al Eparhiei Devei şi Hunedoarei, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Lazăr, Mitropolit de Crimeea și Simferopol, ca un odor de mare preț.

Preasfințitul Părinte Gurie i-a îndemnat prin cuvântul de învăţătură rostit să fie următori învățăturilor Bisericii Ortodoxe și să devină făclii de lumină în mijlocul societății zbuciumate în care trăim, spre a fi și celorlalți călăuze spre dobândirea Împărăției lui Dumnezeu.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a hirotesit pe diacon Răzvan George Stănescu, slujitor al Catedralei Episcopale din Deva, întru arhidiacon.

Comentarii Facebook


Știri recente