Duminica Floriilor la Mănăstirea Radu Vodă

Sute de credincioși bucureșteni au fost prezenți duminică, 13 aprilie 2014, în ziua Intrării Domnului în Ierusalim, la Mănăstirea Radu Vodă pentru a participa la slujba de Florii oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de soborul slujitorilor mănăstirii. După slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, Preasfinția Sa a săvârșit rânduiala binecuvântării stâlpărilor, potrivit manastirearaduvoda.ro

La final, Preasfințitul Părinte Varsanufie a rosit un cuvânt de învățătură, în care a arătat că înainte cu șase zile de Paștile evreilor, când Ierusalimul era plin de iudei veniți din Palestina și de pretutindeni, Mântuitorul Hristos intră triumfal în cetate, pe mânzul asinei, fiind aclamat de mulțimi cu cuvintele: Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel! (Ioan 12:13). Hristos Dumnezeu vine în Ierusalim, ca să pătimească de bunăvoie, din iubire față de oameni, pentru ca să înfrângă puterea morții prin moartea Sa. Iar poporul cel ce ședea întru întuneric și în umbra morții (Isaia 9:1) și pruncii, luând semnele biruinței, ramuri de copaci și frunze de finic i-au prevestit Învierea, împlinindu-se cuvântul psalmistului care zice: Din gura pruncilor și a celor ce sug ai săvârșit laudă (Psalmul 8:2).

După oficierea slujbei, Părintele Arhimandrit Nectarie Șofelea, starețul mănăstirii, a oferit tuturor celor prezenți frunze de finic, de măslin și de salcie, pe care credincioșii, cu multă evlavie, le-au dus la casele lor, așezându-le la icoane.

Foto: George Ioniță

Comentarii Facebook


Știri recente