Duminica Floriilor la Göteborg, Suedia

În Duminica Floriilor, 5 aprilie 2015, Preasfinţitul Parinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica românească din Göteborg, Suedia, fiind înconjurat de preotul paroh Culai Enache și de diaconul Sorin Sîplăcan. Mulți dintre românii din comunitate și-au sărbătorit astăzi ziua onomastica. Ierarhul i-a binecuvântat și i-a felicitat pe toți, oferindu-le sărbătoriților și celorlalți credincioși prezenți la slujbă, mai multe cărți de folos duhovnicesc, potrivit episcopiascandinavia.se.

Parintele Episcop Macarie a binecuvântat ramurile verzi care au fost purtate de copiii şi credincioşii prezenţi la slujbă.

Credincioşii s-au putut închina icoanei cu un fragment din moaştele Sfântului și Dreptului Lazăr- cel înviat de Hristos, a patra zi, din morți, odoare aduse de la Paraclisul Centrului episcopal din Stockholm.

Începând cu această seară, Preasfințitul Macarie va săvârși Deniile Săptămânii Sfintelor Pătimiri in mai multe parohii romanesti din nordul Danemarcei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…