Duminica Floriilor la Cluj Napoca

De sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, IPS Părinte Andrei, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din cartierul Dâmbu Rotund, din Cluj-Napoca. La slujbă au participat autorități locale și județene dar și sute de credincioși, mulți dintre ei s-au spovedit și împărtășit. Potrivit Radio Renașterea, în cadrul cuvântului de învățătură, Mitropolitul Clujului a vorbit despre însemnătatea sărbătorii de astăzi: „Sărbătoarea Floriilor ne relatează minunea învierii lui Lazăr și a intrării Domnului Iisus Hristos în Ierusalim. Este o avanpremieră a ceea ce se va întâmpla cu noi, cu toți. Lucrul acesta este rezumat în troparul sărbătorii si, in luminoasa zi de Pasti pe care dorim sa o ajungeți cu sănătate și cu multă bucurie, îl vom auzi pe Sfântul Ioan Gură de Aur spunând legat de acest subiect că a înviat Hristos și niciun mort nu mai este în morminte „.

Potrivit părintelui paroh Augustin Bora, în această parohie nu a mai fost prezent un ierarh pentru a săvârși Sfânta Liturghie de mai bine de 16 ani. La finalul slujbei, ierarhul a primit în dar din partea parohiei o icoană cu Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, patronii spirituali ai locașului de cult. Apoi IPS Andrei a sfințit ramurile de salcie și a împărțit cărți de rugăciuni tinerilor și copiilor prezenți.

Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul clujean Dâmbu Rotund a fost înființată în anul 1936. Locașul de cult a fost ridicat începând cu anul 1939 și construit în etape. După 1990 a fost extins si restaurat. În prezent, se lucrează la ridicarea unei case parohiale,dar și a două centre sociale. Preot paroh este aici părintele Augustin Bora iar preot slujitor părintele Alexandru Ciui.

Comentarii Facebook


Știri recente