Duminica Floriilor la Catedrala mitropolitană din Timișoara

Sute de credincioși timișoreni au venit, în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim, 24 aprilie 2016, la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara, pentru a participa la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei, dirijat de pr. Dan Dragomir.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a adresat un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat înțelesurile duhovnicești ale praznicului de astăzi.

„Cu toate că săptămâna care vine ne vom aduce aminte de patimile și moartea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, trebuie, totuși, să trăim această săptămână cu nădejdea învierii! De aceea, sărbătoarea de astăzi deschide cărarea învierii. Astăzi, creștinii din toată lumea bat la porțile învierii. Dumnezeu să ne deschidă tuturor această poartă de lumină a învierii!”, a menționat Mitropolitul Banatului.

La final, potrivit obiceiului, credincioșii prezenți au primit ramuri de salcie înfrunzite, atât ca simbol al procesului mereu înnoitor al înfloririi și al creșterii, cât și ca simbol al vieții abundente, al biruinței vieții asupra morții.

Comentarii Facebook


Știri recente