Duminica Floriilor | IPS Petru a slujit în raionul Ungheni

IPS Petru - Duminica Floriilor 2017 (3)

În Duminica Floriilor, Mitropolitul Basarabiei a slujit la mănăstirea Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din satul Cornești, raionul Ungheni, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

După oficierea Sfintei Liturghii din 9 aprilie 2017, IPS Petru a rostit o omilie în care a făcut referire la semnificația Intrării Domnului în Ierusalim. Este momentul în care cetatea sfântă a Ierusalimului îi acordă Mântuitorului Hristos cinstea cuvenită recunoscându-L drept Cel prorocit de profeţii Vechiului Testament, și anume Mesia, a evidenţiat Ierarhul.

El nu se opune acestei primiri fastuoase deoarece aceasta era starea normală și firească a lucrurilor. În acest moment se împlinea proorocia lui Zaharia care spune: “ Bucură-te foarte, fiica Sionului, veseleşte-te, fiica Ierusalimului, căci iată Împăratul tău vine la tine drept şi biruitor; smerit şi călare pe asin, pe mânzul asinei.“(Zah. 9, 9).

În predica sa, Înaltpreasfințitul Petru a vorbit și despre învierea lui Lazăr, prietenul Domnului nostru Iisus Hristos, care reprezintă prevestirea învierii de obște de la sfârșitul veacului.

La finalul slujbei, conform tradiției Bisericii noastre, au fost sfințite ramurile de salcie şi  împărțite creștinilor prezenți.

În final, IPS Petru a felicitat pe toți cei care şi-au celebrat onomastica, urându-le multă sănătate și bună sporire în săvârșirea faptelor celor bune, spre slava Lui Dumnezeu şi dobândirea mântuirii.

 

Comentarii Facebook


Știri recente