Duminica Stâlpărilor la Catedrala istorică din Caransebeș

În Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeş au venit foarte mulți credincioși la praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură.

 „Dincolo de evenimentul istoric petrecut în vremea aceea în cetatea Ierusalimului, noi astăzi suntem datori să-L primim cu inimile deschise pe Cel care dorește să intre înlăuntrul nostru, în cămara sufletului. Trebuie să reflectăm, la acest Praznic al Floriilor, la întâlnirea pe care o are fiecare creștin autentic cu Dumnezeu înlăuntrul său și nu vom avea odihnă și liniște până nu ne vom întâlnii cu Dumnezeul nostru, Dumnezeul iubirii, căci și Fericitul Augustin spunea în mărturiile sale «neliniștit este sufletul meu Dumnezeule până nu se va odihni întru Tine». De aceea trebuie să ne asemănăm pruncilor, care cu inima curată L-au întâmpinat pe Iisus și suntem convinși că ei L-au primit nu numai în cetatea Ierusalimului, ci și în inima lor”, a subliniat Preasfinţitul Părinte Lucian.

Toţi cei prezenţi la Sfânta Liturghie au primit iconiţe cu Praznicul Floriilor şi pliante cu tema omagială „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Antim Ivireanul şi al tipografiilor bisericeşti în Patriarhia Română”, precum şi „130 de ani de la  primă apariţie a periodicului bisericesc Foaia Diecezană” în Episcopia Caransebeșului, afirmă diac. Pavel Canea, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul „Gheorghe Dobreanu”, al catedralei istorice.

Comentarii Facebook


Știri recente