Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci la Parohia Hulubești de Sus

La 7 septembrie 2014, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Hulubești de Sus, Protopopiatul Giurgiu.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohială. Credincioșii prezenți s-au putut închina și la fragmente din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit întru preot pe părintele diac. Bobircă Ionuț Ciprian, pe seama Parohiei Hulubești de Sus.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Chiriarhul a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică. Taina coborârii Fiului lui Dumnezeu, a arătat Preasfinția Sa, se desăvârșește prin Cruce, pe care, răstignindu-Se, îmbrățișează întreaga omenire, răscumpărând-o. Umanitatea răscumpărată în Hristos este o fire îndumnezeită, o creație nouă. Opera de mântuire a lui Hristos este un act pornit din iubire nemărginită a lui Dumnezeu, care constă nu numai în vindecarea naturii umane și restabilirea ei în starea de la început, ci și în revărsarea în noi a vieții care este în Dumnezeu, a încheiat Preasfințitul Părinte Ambrozie.

În continuare, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru părintele Neagu Ionel, fostul paroh al bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Hulubești de Sus, trecut la cele veșnice în ziua de 5 iulie 2014. Cu această ocazie, ierarhul a evocat lucrarea pastoral-misionară, social-filantropică și administrativă desfășurată în cei 25 de ani de slujire ai părintelui Neagu Ionel în această parohie. La eveniment a fost prezentă și doamna preoteasă Elena Neagu, care a primit în semn de aleasă prețuire din partea ierarhului o icoană cu chipul Sfintei Împărătese Elena.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a instalat ca preot paroh al Parohiei Hulubești de Sus pe părintele Bobircă Ionuț Ciprian, urându-i succes în această nouă ascultare. La rândul său, noul paroh a mulțumit Chiriarhului său pentru încrederea acordată, mărturisind cu emoție că este impresionat de oamenii de aici, de modul în care a fost primit și a promis că va face tot ceea ce-i stă în putință pentru ca prezența sa în această parohie să fie marcată de o activitate deosebită, cu beneficii și realizări pentru comunitate. De asemenea, ierarhul a oferit noului preot paroh Liturghierul, Molitfelnicul, o cruce de binecuvântare și o icoană a Sfinților Martiri Brâncoveni, iar doamnei preotese Bobircă Alexandra Lăcrămioara, Sfânta Scriptură și Psaltirea.

Credincioșii prezenți au primit icoane ce reproduc pictura părintelui Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente