Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii – Drugănescu

Credincioşii prezenţi în Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci (13 septembrie 2015) în Biserica Mănăstirii Izvorul TămăduiriiDrugănescu, au avut posibilitatea să aducă cinstire unui fragment din moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu, după cum aflăm de pe site-ul oficial al Episcopiei Giurgiului.

În această duminică, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Taina coborârii Fiului lui Dumnezeu se desăvârşeşte prin Cruce

În cuvântul de învăţătură rostit credincioşilor prezenţi, Chiriarhul a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică.

Taina coborârii Fiului lui Dumnezeu”, a arătat Preasfinţia Sa, „se desăvârşeşte prin Cruce, pe care, răstignindu-Se, îmbrăţişează întreaga omenire, răscumpărând-o. Opera de mântuire a lui Hristos este un act pornit din iubire nemărginită a lui Dumnezeu, care constă nu numai în vindecarea naturii umane şi restabilirea ei în starea de la început, ci şi în revărsarea în noi a vieţii care este în Dumnezeu”.

Rechizite pentru copiii de la Centrul Cultural-PastoralGavril Drugănescu

La final, Episcopia Giurgiului, prin Sectorul Social, a oferit copiilor de la Centrul Cultural-Pastoral Gavril Drugănescu ghiozdane și rechizite școlare. Totodată, credincioșii prezenți au primit revista Familia Ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente