Duminica dinaintea Botezului Domnului în parohia din orașul danez Sønderborg

Parohia ortodoxă românească Botezul Domnului din Sønderborg, Danemarca, și-a serbat hramul, duminică 5 ianuarie 2014, în Ajunul Praznicului Bobotezei. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de chiriarhul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, Preasfințitul Părinte Macarie, împreună cu preotul paroh Leon Iacob și cu diaconul Sorin Sîplăcan. În cadrul Liturghiei, s-a săvârșit, după rânduială, slujba Aghiazmei Mari, informează www.episcopiascandinavia.se.

La această sărbătoare, credincioșii de la polul cel mai îndepărtat al episcopiei s-au bucurat de cuvântul de învățătură și de darurile de sărbătoare oferite de ierarhul lor.

Parohia ortodoxă românească din Sønderborg îi deservește pe românii aflați în partea de sud a Danemarcei și pe cei care sunt în apropierea graniței cu Danemarca, din Germania, și care obișnuiesc să vină la slujbele duminicale într-o veche biserică daneză, înfrumusețată în fiecare duminică și sărbătoare de rânduielile de cult și tradițiile strămoșești ale românilor ajunși pe aceste meleaguri nordice.

Parohia ortodoxă română din Sønderborg îi are ca ocrotitori și pe Sfinții Cuvioși Ioan Casian și Gherman din Dobrogea. Cu acest prilej, Preasfințitul Macarie a dăruit bisericii icoana acestor doi sfinți străromâni și un rând de veșminte preoțești.

Comentarii Facebook


Știri recente