Duminica a XXIX-a după Rusalii la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă Română s-a aflat în Duminica a XXIX-a după Rusalii. La Catedrala patriarhală, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, informează TRINITAS TV.

Ierarhul le-a vorbit credincioşilor despre evanghelia în care se relatează minunea vindecării celor 10 leproşi.

„Evanghelia de astăzi ne îndeamnă ca în fiecare clipă a vieţii noastre să ne exprimăm recunoştinţa faţă de Dumnezeu de la care ne vine tot binele. Sfântul Apostol Pavel ne îndeamnă să mulţumim lui Dumnezeu pentru toate. Sigur că este natural să mulţumim pentru toate bunătăţile şi darurile pe care le primim însă cine este sporit duhovniceşte, cine a primit harul lui Dumnezeu şi darul înţelegerii planului lui Dumnezeu cu fiecare dintre noi mulţumşte pentru toate, nu doar pentru cele bune. Mulţumeşte şi pentru ispite şi pentru lipsuri, încercări, boli, văzând în toate acestea semne ale cercetării noastre de către Dumnezeu şi semne ale iubirii Sale care doreşte să ne vadă întăriţi în credinţa şi în nădejdea noastră în Dumnezeu“, a spus Preasfinţia Sa.

Credincioşii s-au închinat, ca de fiecare dată, la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, şi la cele ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente