Duminica a XIII-a după Rusalii la Catedrala din Giurgiu

În Duminica a XIII-a după Rusalii, la 30 august 2015, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Giurgiu, anunţă episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică (de la Sfântul Evanghelist Matei cap. 21, vs. 33 – 44) citită la Sfânta Liturghie, în care a fost prezentată Pilda lucrătorilor celor răi. Episcopul Giurgiului a evidenţiat faptul că prin acest fragment scripturistic, Mântuitorul arată îndelunga răbdare a lui Dumnezeu şi purtarea Sa de grijă faţă de oameni. În calitate de Fiu al lui Dumnezeu, făcut om de bunăvoie, Hristos a suferit moarte din iubire pentru oameni, aceasta având caracterul exclusiv de jertfă absolută liberă pentru noi.

De asemenea, Preasfinţia Sa a subliniat faptul că omului, prin libertatea lui de alegere, i s-a dat posibilitatea de îndumnezeire şi de a ajunge la nemurire, dar şi de a cădea în neascultare şi, deci, în moarte şi stricăciune.

La final, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a oferit preoților slujitori o icoană cu chipul Maicii Domnului cu Pruncul și Albumul Sfântul Munte Athos, tipărit la Chilia Buna Vestire – Schitul Lacu de pe Sfântul Munte Athos.

Credincioșii prezenți au primit, de asemenea, icoane cu chipul Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente