Duminica a X-a după Rusalii la paraclisul din satul Peresecina, Orhei

Duminică 17 august, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la paraclisul „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Peresecina, raionul Orhei (preot paroh Sergiu Matei).

În cuvântul de învățătură rostit s-a referit la pericopa Evanghelică din Duminica a X-a după Rusalii. Preasfinția Sa a vorbit și despre părintele Sergiu, păstorul comunității din Peresecina, care este un preot tânăr, dar care s-a dovedit a fi un bun misionar. PS Antonie a apreciat efortul și jertfa părintelui Sergiu care, în scurt timp, a reușit să organizeze o comunitate de creștini ai Mitropoliei Basarabiei și să amenajeze un paraclis.

PS Antonie a dăruit comunității din satul Peresecina, în semn de sprijin și încurajare, un Minei pentru luna septembrie.

Părintele Sergiu a mulțumit PS Antonie pentru „cartea bisericească, mult necesară la acest început de cale”. „Mulțumim de asemenea PS Antonie pentru faptul că a acceptat, ca la cea de-a doua slujbă oficiată, aici, în Peresecina, să vină în mijlocul comunității noastre să ne susțină, să ne îmbărbăteze și să ne dea binecuvântare arhierească pentru activitatea, deloc ușoară, care ne stă în față”, a specificat părintele Sergiu.

Comunitatea „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Peresecina, raionul Orhei, a Mitropoliei Basarabiei a fost înregistrată la Ministerul Justiției al Republicii Moldova la 24 iunie 2014. Preot al comunității prin decizie mitropolitană a fost numit părintele Sergiu Matei. Prima slujbă a fost oficiată la 10 august 2014, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente