Duminica a VIII-a după Rusalii în Eparhia Caransebeșului

În Duminica a VIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în Filia Iertof, aparținătoare Parohiei Ciortea din Protopopiatul Reșița, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. Chiriarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Învierea Domnului”, în prezența autorităților locale și a unui număr însemnat de credincioși.

„Din pericopa evanghelică care s-a citit astăzi, trebuie să învățăm că Mântuitorul nu a săvârșit minuni doar în vremea aceea, în fața poporului, ci și în vremea aceasta săvârșește minuni cu cei binecredincioși și cu cei care se roagă neîncetat, cu cei care au inimă înfrântă și smerită și se apropie de Sfânta Biserică și de Sfintele Taine. De aceea am venit în această biserică, să ne bucurăm duhovnicește, săvârșind Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu credincioșii de aici, care deși puțini fiind și-au arătat dragostea și atașamentul față de Casa lui Dumnezeu și au păstrat biserica pentru a o lăsa moștenire fiilor și nepoților”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

La orele după-amiezii și credincioșii Parohiei Ciortea s-au bucurat de prezența ierarhului locului în mijlocul lor. Preasfințitul Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Slujba Vecerniei, în biserica cu hramul „Înălțarea Domnului”, rostind și un bogat cuvânt de învățătură. La sfintele slujbe răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…