Duminica a VII-a după Rusalii la Ciocănești, Suceava

In Duminica a saptea dupa Rusalii, IPS Pimen s-a aflat in mijlocul credinciosilor din Ciocănești.

Sat de munte bogat si cu traditii bine pastrate de-a lungul vremii, Ciocănești-ul cuprinde pe langa Manastirea Sf Stefan cel Mare, schitul Sf. Cruce si Biserica Adormirea Maicii Domnului

Înconjurat de cu multa bucurie de localnici si pelerinii veniti din Maramures si din tara, IPS Pimen a savarsit slujba de sfintire a picturii interioare din Paraclisul de iarna al Manastirii « Sf Stefan cel Mare », după cum ne-a precizat Doina Ciobanu.

Sf Liturghie cu sobor arhieresc de preoti si diaconi a fost oficiata in altarul de vara, instalat pe fundatia viitoarei manastiri.

In cuvantul de invatatura, IPS Pimen s-a referit in mod deosebit la valoarea familiei crestine, intemeiata cu binecuvantarea Bisericii si care poarta in centrul vietii sale spirituale pe Dumnezeu si pe Maica Domnului.

Piatra de temelie a Paraclisului a fost pusa in 2005.

La 13 octombrie 2008 s-a facut sfintirea locasului nou ridicat pentru ca obstea de calugari sa poata savarsi in interior Sf Liturghie.

Prin dragostea si ravna credinciosilor, Paraclisul a fost impodobit cu un iconostas sculptat, policandre, strani si un baldachin frumos impodobit pentru icoana Maicii Domnului.

Paraclisul este inchinat Cuvioasei Parascheva.

Cu binecuvantarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, pr staret Timotei a primit in dar vesmantul Cuvioasei Parascheva, pastrat in Paraclis alaturi de cateva particele de sfinte moaste.

Dupa slujba de sfintire, credinciosii au trecut in genunchi pe sub icoana Maicii Domnului si s-au inchinat in Sf Altar pentru ajutor si binecuvantare.

Sf. Liturghie s-a incheiat cu rugaciunea de iertare facuta de Arhiereu. A urmat o agapa frateasca la care au fost invitati toti inchinatorii prezenti.

Comentarii Facebook


Știri recente