Duminica a VII-a după Rusalii la Catedrala Patriarhală

La Catedrala Patriarhală din Bucureşti, astăzi, 19 iulie 2015, în Duminica a VII-a după Rusalii, numită şi aSfinţilor Părinţi de la Sinodul al IV-lea Ecumenic, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Credinţa cea dreaptă este o valoare deosebită

În cuvântul de învăţătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice, Preasfinţia Sa a arătat că minunile săvârşite de Mântuitorul Hristos reprezintă un îndemn spre a fi credincioşi.

“Această manifestare a dragostei, a grijii şi a puterii celei dumnezeieşti este de natură să ne mângâie şi să ne încurajeze în drumul vieţii noastre în care întâmpinăm tot felul de neputinţe şi tot felul de boli şi Evanghelia este grăitoare în acest sens. Sfântul Apostol Iacov ne îndeamnă ca să nu fim numai ascultători ai cuvântului lui Dumnezeu, ci să fim şi împlinitori. Acesta ar fi mesajul Evangheliei. Această ascultare despre evenimentele care s-au petrecut în viaţa Mântuitorului trebuie să fie şi pentru noi un îndemn de a urma credinţa, credinţa cea dreaptă care este o valoare deosebită”.

Au sintetizat învăţătura despre firile Mântuitorului Iisus Hristos şi despre lucrarea, slujirea şi voinţele Sale

De asemenea, Preasfinţitul Părinte Episcop-vicar patriarhal a vorbit despre rolul avut de Sfinţii Părinţi de la Sinodul al IV-lea Ecumenic.

„Au sintetizat învăţătura despre firile Mântuitorului Iisus Hristos şi despre lucrarea şi slujirea şi despre voinţele Sale. Mântuitorul Hristos, fiind Fiul lui Dumnezeu întrupat, în acelaşi timp nedespărţit de sânurile Tatălui Ceresc, dar păstrând pe lângă voinţa Sa dumnezeiască nealterată şi natura şi fiinţa umană pe care a luat-o din Sfânta Fecioară Maria, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Aceste firi sunt într-o uniune pe care teologia creştină a numit-o ipostatică, adică de fire. Ele sunt deodată neschimbate, firea dumnezeiască rămâne neschimbată în Iisus Hristos, precum şi firea omenească neschimbată, ele nu se amestecă sau se confundă, ele nu se împart şi ele nu se despart”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române dirijată în această duminică de Florian Costel.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…