Catedrala Patriarhală. PS Ieronim Sinaitul a oficiat Sfânta Liturghie

La Catedrala Patriarhală sute de credincioși au participat duminică, 31 iulie 2016, la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, în Duminica a VI-a după Rusalii

În cuvântul rostit, Preasfinţia Sa a arătat importanța prieteniei oamenilor care l-au adus pe slăbănog la Hristos.

Vindecarea slăbănogului din Capernaum este o mare minune pe care a făcut-o Mântuitorul Iisus Hristos. Prin aceasta şi-a arătat încă o dată dumnezeirea Sa. De asemenea, este o mare minune pe care au făcut-o aceşti oameni prin credinţa, dragostea şi nădejdea lor prin calitatea lor de prieteni. Prietenia este un lucru important în viaţa oamenilor. Prietenia este un lucru important şi în viaţa Bisericii, pentru că Dumnezeu este cel mai îndeaproape al nostru. Mântuitorul a spus despre cei care vor respecta poruncile Sale: «Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi. Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc» (Ioan 15, 13-14), a spus ierarhul.

(Preluare Radio Trinitas)

Răspunsurile liturgice au fost date la Slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, iar la Sfânta Liturghie de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente