Duminica a V-a după Sfintele Paști la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a V-a după Sfintele Paști, în care Evanghelia de la Ioan amintește de întâlnirea dintre Mântuitorul Iisus Hristos și femeia din Samaria, la Fântâna Patriarhului Iacob. La Catedrala patriarhală, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Preasfinția Sa a ținut și cuvântul de învățătură, după cum informează TRINITAS TV.

„Din Evanghelia pe care am ascultat-o astăzi trebuie să rămânem cu următoarele învățături. Mai întâi de toate să căutăm și noi apa cea vie despre care vorbește Mântuitorul Hristos în acest capitol al IV-lea al Evangheliei după Ioan, adică în convorbirea pe care o are cu femeia samarineancă, cu Sfânta Fotinia. Această apă vie nu este alta decât harul lui Dumnezeu așa cum mărturisește și Sfântul Apostol Pavel în Epistola Sa către Timotei. Acest har al lui Dumnezeu nu îl găsim decât aici în Sfânta Biserică, în tainele Sfintei Biserici, în cuvântul Evangheliei care mântuiește sufletele noastre”, a spus PS Părinte Varsanufie Prahoveanul.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române, dirijată de Luminița Guțanu.

Duminica aceasta a fost pentru creștinii ortodocși, Duminica părinților și a copiilor, fiind marcată de Biserica noastră, în fiecare an, în prima duminică după data de 1 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente