Duminica a treia din perioada Triodului la Parohia Teremia Mare

În Duminica a treia din perioada Triodului, 06 martie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Teremia Mare, informează site-ul oficial al Eparhiei. Sfânta Liturghie a fost săvârșită în biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, de către un sobor de preoţi condus de părintele Gheorghe Sutac, protoiereul Protopopiatului Sânnicolau Mare.

Singurul drum care ne duce, cu adevărat, spre întâlnirea cu Hristos, trece pe la ușa săracului

În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a explicat textul evanghelic de la Matei (25, 31-46), reliefând caracterul eshatologic al fragmentului scripturistic, cu privire la pregătirea pentru veșnicia lui Dumnezeu, cu deplină responsabilitate și în acord cu învățăturile Bisericii, pentru a avea răspuns bun la înfricoșătoarea judecată și a fi așezați de-a dreapta Tatălui. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța și necesitatea iubirii milostive față de toți cei aflați în nevoi, subliniind faptul că, singurul drum care ne duce, cu adevărat, spre întâlnirea cu Hristos, trece pe la ușa săracului, pe la ușa celui flămând și pe la patul bolnavului.

Pentru rodnica și îndelungata sa activitate pusă în slujba Bisericii și a bunului obștesc, dar și în semn de deosebită prețuire și părintească dragoste, părintele paroh Ioan Ursulețu a fost hirotesit iconom stavrofor.

După oficierea Sfintei Liturghii, părintele paroh a făcut o retrospectivă a activității sale, mulțumind Chiriarhului și credincioșilor care i-au fost alături în munca depusă de-a lungul vremii, materializată în primul rând prin coagularea unei comunități diversificate venite în comună, după exodul etnicilor germani, cei ce au fost majoritari înainte de 1989, dar și prin amenajarea și împodobirea unui lăcaș de cult cu toate cele ale funcțiunii lui.

***

Parohia Teremia Mare a fost înființată în anul 1945, după cel de-al doilea Război Mondial.

Comentarii Facebook


Știri recente