Duminica a șasea după Rusalii | IPS Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Cicănești I

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat în data de 16 iulie 2017 Sfânta Liturghie în parohia Cicănești I din Protopopiatul Curtea de Argeș.

Omilia rostită de Chiriarhul Eparhiei a avut ca temă grija pe care trebuie să o aibă omul față de sănătatea sufletului și trupului, informează site-ul oficial al Eparhiei. În cadrul cuvântului, ierarhul a mulțumit comunității din Cicănești pentru dragostea arătată în timp față de biserica lor.

Pentru buna gospodărire a parohiei, în acest an când Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului sărbătorește 500 de ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, preotul paroh Mateescu Marian a primit din partea ierarhului argeșean Crucea Basarabă.


Biserica parohiei Cicănești I a fost construită în anul 1867 în locul unei alte biserici de lemn. De-a lungul timpului a fost restaurată în mai multe etape, cea mai importantă fiind aceea din 1955 în vremea Preasfințitului Părinte Iosif Gafton, Episcopul Râmnicului și Argeșului.

Lăcașul de cult are trei hramuri: Nașterea Maicii Domnului, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfântul Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Hramul Catedralei Sf. Spiridon-Nou | FOTO

Preasfințitul Părinte Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat, joi 12 decembrie 2019, Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Spiridon-Nou din București, cu ocazia hramului lăcașului de cult. La finalul Sfintei Liturghii a avut loc o…