Duminica a IV-a după Rusalii, la Sibiu

Credincioși din toate parohiile Sibiului au participat duminica aceasta la sfințirea picturii Bisericii „Nașterea Domnului” aflată în apropierea centrului istoric al orașului. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Înaltpreasfinția Sa a oficiat și Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

„În cartierul acesta, în apropierea gării, biserica închinată sărbătorii Nașterii Domnului a fost sfințită ca să poată funcționa atât ca biserică, cât și ca serviciu social. Dar, în această zi am reușit să binecuvântă și pictura. Este împodobită pentru a oferi credincioșilor tot ceea ce au ei nevoie”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Construirea bisericii a început imediat după 1990. În acest moment, parohia desfășoară și o bogată activitate social-filantropică. 50 de persoane nevoiașe primesc zilnic masa de prânz, iar elevi din familii cu venituri reduse beneficiază de meditații gratuite la mai multe discipline școlare.

La finalul slujbei, Mitropolitul Ardealului le-a oferit acte de cinstire tuturor ctitorilor și binefăcătorilor bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente