Duminica a IV-a după Rusalii la Catedrala Patriarhală

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat în Duminica a IV-a după Rusalii, 17 iulie 2016, Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală. La slujbă au fost prezenţi sute de credincioşi.

În cuvântul rostit Preasfinţia Sa a vorbit despre virtuţile sutaşului din textul biblic citit astăzi (Matei 8, 5-13).

Hristos este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu şi cel care se încrede în El poate primi de la El vindecare sufletului şi trupului. Poate primi viaţă veşnică, adică împreună petrecerea în Împărăţia Cerurilor cu patriarhii Vechiului testament: cu Avraam, Iacov şi Iosif. Din Evanghelia de astăzi înţelegem cât de importantă este credinţa atunci când cerem de la Dumnezeu un anumit lucru folositor trupului sau sufletului nostru. Înţelegem, de asemenea, cât de importantă este rugăciunea unuia pentru celălalt. Totodată, învăţăm cât de importante sunt aceste virtuţi: credinţa sutaşului, nădejdea acestuia în mila şi iubirea de oameni a lui Hristos, smerenia lui adâncă. Învăţăm din Evanghelia aceasta şi cum trebuie să ne comportăm noi cu oamenii care nu împărtăşesc aceeaşi credinţă cu noi, care nu sunt de un neam cu noi, a spus Episcopul-vicar patriarhal.

Răspunsurile liturgice au fost oferite la Slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, iar la Sfânta Liturghie de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente