Duminica a IV-a după Rusalii la Catedrala din Slobozia

Duminică, 6 iulie 2014, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia. Din soborul slujitor au făcut parte și: preacuviosul părinte vicar și stareț Arhimandritul Rafail, preacucernicii părinți consilieri: Florin Daniel Enașcu și Nicușor Silviu Dascălu, preacuvioși părinți, preoți și diaconi.

Potrivit sf-esc.ro, în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru ieromonah pe ierodiaconul Grigore pe seama Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, Protopopiatul Slobozia și întru diacon pe tânărul teolog Rafael Florian Birtașu pe seama parohiei Ceacu, Protopopiatul Călărași.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre puterea credinței în Iisus Hristos, ca fiu al lui Dumnezeu și Mântuitor. Având exemplul credinței sutașului care s-a rugat pentru sănătatea slujitorului său, să-L mărturisim pe Mântuitorul Hristos ca Dumnezeu, Proniator al vieții noastre și să vestim cu voce tare binele pe care Dumnezeu, prin Mântuitorul Iisus Hristos îl face clipă de clipă vieții noastre.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.

Comentarii Facebook


Știri recente