Duminica a IV-a din Postul Mare la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 22 martie 2015, în Duminica a IV-a din Postul Paştilor. La Sfânta Liturghie, în toate bisericile ortodoxe s-a citit Pericopa Evanghelică de la Sf. Ev. Marcu (cap.9, vs. 17-32) în care ni se prezintă Vindecarea fiului lunatic. La Catedrala Patriarhală, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Episcopul-vicar patriarhal a vorbit despre personalitatea Sfântului Ioan Scărarul.

“Petrecerea sa în peşteră nu a rămas fără folos duhovnicesc pentru că la cererea Mănăstirii a alcătuit pentru toţi cei care vor să se despătimească şi să dobândească harul lui Dumnezeu un fel de manual duhovnicesc. El a compus o lucrare care este celebră, “Scara”. Aceasta are 30 de trepte. Rând pe rând, fiecăruia dintre virtuţi îi este dedicată un cuvânt în profunzime care poate să lămurească pe om să se lupte cu păcatul care i se opune”, a spus Preasfinţia Sa.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Symbol al Patriarhiei Române, dirijat de Luminiţa Guţanu.

Biserica Ortodoxă se va afla Duminica viitoare în Duminica a V-a a Postului Mare, numită şi a Cuvioasei Maria Egipteanca.

Comentarii Facebook


Știri recente