Duminica a III-a din Postul Mare la Mănăstirea Găiseni

În Duminica Sfintei Cruci, duminică, 03 aprilie 2016, a fost prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru obştea Mănăstirii Găiseni, care şi-a primit arhipăstorul, pe Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu această ocazie, Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica mănăstirii. În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Faur Mihai a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Zboiu, Protopopiatul Herești.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Preasfinția Sa a vorbit despre rolul deosebit al Sfintei Cruci în iconomia mântuirii noastre. 

„Prin răstignirea Domnului pe ea, a arătat ierarhul, Crucea a devenit altarul pe care Hristos S-a jertfit pentru a ispăşi păcatele lumii şi a săvârşit răscumpărarea oamenilor. Astfel, Crucea devine mijlocul de răscumpărare şi de împăcare a oamenilor cu Dumnezeu, căci Hristos, pacea noastră, spune Sf. Ap. Pavel, a surpat peretele despărţitor al vrajbei dintre cei doi (iudei şi neamuri), ca să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniţi într-un singur trup prin Cruce, omorând prin ea vrăjmăşia” (Efes. 2, 14-16).

Totodată, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioşi să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci şi să lupte împotriva păcatului pentru a ajunge la unirea cu Hristos care a suferit Sfintele Pătimiri ca să împace, prin sângele crucii, pe cele de pe pământ cu cele din cer.

La final, ierarhul a oferit noului hirotonit mai multe cărți, o icoană cu chipul Sfântului Arhanghel Mihail și o reverendă, iar credincioșilor prezenți revista Familia Ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente