Duminica a III-a din Postul Mare, la Ierusalim

Duminica Sfintei Cruci a fost zi de mare sarbatoare in Cetatea Sfanta a Ierusalimului. Patriarhul Teofil al III-lea al Jer​usalimului si a toata Palestina, inconjurat de un sobor de mitropoliti din Sinodul Bisericii Jerusalimului, preoti si diaconi, a săvârsit Sfanta Liturghie în Biserica Sfântului Mormant​, după cum ne-a transmis Părintele Arhim. Teofil Anastăsoaie – Reprezentantul Patriarhiei Romane la Sfintele Locuri si Superiorul Asezamintelor Romanesti de la Jerusalim, Jerihon si Jordan.

La finalul slujbei, conform unei vechi tradiții jerusalimitene, a fost scoasa spre inchinare o Cruce pretioasa in care se pastreaza un fragment mare din Crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul Iisus Hristos, si a fost purtata in procesiune în jurul Sfantului Mormant. Soborul de slujitori si credinciosi, in sunetul clopotelor au cantat imne de doxologie si au invocat puterea Sfintei Cruci, arma nebiruita impotriva vrajmasilor si toiagul de sprijin al credinciosilor ce calatoresc pe calea nevointelor duhovnicesti.

Din soborul slujitorilor a facut parte si Arhim. Teofil Anastasoaie – Reprezentantul Patriarhiei Romane la Sfintele Locuri si Superiorul Asezamintelor Romanesti de la Jerusalim, Jerihon si Jordan. De asemenea a slujit si Pr. Prof. Daniel Benga, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti, care se afla in aceste zile la Locurile Sfinte cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, pentru un stagiu de documentare si cercetare academica.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…