Duminica a III-a din Post la Catedrala din Timişoara

În Duminica a treia din Post, 03 aprilie 2016, sute de credincioși participat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala mitropolitană din Timișoara de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Din soborul slujitor a făcut parte şi Arhim. Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Tolleshunt Knights, Anglia, care a și ținut un cuvânt de învățătură.

După slujbă, Preasfinția Sa a oferit părintelui Zaharia o icoană reprezentând pe Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului.

***

Arhimandritul Zaharia Zaharou este vieţuitor şi slujitor al Mănăstirii ortodoxe „Sfântul Ioan Botezătorul” din Tolleshunt Knights, Essex – Anglia. Părintele Zaharia se înscrie într-o aleasă şcoală de spiritualitate monahală ortodoxă fiind fiu duhovnicesc al vrednicului de fericită pomenire Arhimandrit Sofronie Saharov (1896-1993), el însuşi ucenic al Sfântului Siluan Athonitul (1866-1938).

03

Comentarii Facebook


Știri recente