Duminica a II-a din Postul Mare la Rod, jud. Sibiu

A doua duminică a Postului Mare, a Sfântului Grigorie Palama, a fost o zi duhovnicească aparte pentru credincioșii din Parohia Rod, județul Sibiu, informează mitropolia-ardealului.ro

Sfânta Liturghie din această duminică a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în biserica parohiei din Mărginimea Sibiului. Credincioșii din localitatea de munte au participat în număr mare la Sfânta Liturghie arhierească și o parte dintre ei s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Vizita ierarhului de la Sibiu a prilejuit o bucurie duhovnicească deosebită în satul din munții aflați în apropiere de cetatea transilvană și a fost o bună ocazie de a se prezenta viața spirituală și administrativă a comunității de la Rod.

La Sfânta Liturghie, alături de IPS Mitropolit Laurențiu s-au aflat protopopul de Săliște, Petru Toader Damian și parohul de la Rod, Virgil Manase. Răspunsurile liturgice au fost date de corul de femei al parohiei, înființat în urmă cu doar câțiva ani, la inițiativa preotului paroh, a învățătoarei Viorica Vulcu și a profesorului de muzică Ioan Filipoiu.

Predica de la Sfânta Liturghie a fost rostită de preotul paroh Virgil Manase, care a tâlcuit Evanghelia Vindecării Slăbănogului din Capernaum.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe preotul paroh și pe credincioși pentru realizările pe plan pastoral-misionar și administrativ din ultimii ani. Vizita ierarhului în parohia sibiană nu a fost anunțată și a fost prima în cei opt ani de păstorire ca Întâistătător al credincioșilor și clerului din Mitropolia Ardealului. Ierarhul i-a îndemnat pe preot și credincioși să intensifice lucrarea duhovnicească în comunitate și să înfrumusețeze biserica parohială cu o pictură interioară. IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit despre popasurile duhovnicești din duminicile Postului Mare și despre înțelesurile Evangheliei din această duminică.

Comentarii Facebook


Știri recente