Duminica a II-a a Postului Mare la parohia Timișoara-Iosefin

În Duminica a II-a a Postului Mare, a Sfântului Grigorie Palama, credincioșii parohiei Timișoara-Iosefin, protopopiatul Timișoara I, au primit vizita Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi slujitori ai sfântului lăcaș. La momentul predicii, pr. Eugen Babescu a vorbit credincioșilor prezenți despre învățăturile pe care evanghelia duminicală, a Vinedecării slăbănogului din Capernaum, ni le pune înainte. Totodată, a evidențiat și câteva dintre lucrările pe plan teolgic ale Sfântului Ierah Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, pomenit de Biserica Ortodoxă în Dumnicia a II-a a Postului Sfintelor Paști. În cadrul slujbei, numeroși credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos, pentru a păși întăriți duhovnicește și în ce-a de-a treia săptămână a postului, având ca modele de aleasă viețuire și petrecere pe sfinții pomeniți în aceste zile premergătoare Sfintei Învieri, Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, Cuviosul Ioan Scărarul și Cuvioasa Maria Egipteanca.

În finalul slujbei, potrivit mitropolia-banatului.ro, Preasfințitul Paisie Lugojanul a adresat un cuvânt de folos credincioșilor parohiei Timișoara-Iosefin referitor la importanța identificării fiecărui dintre noi cu mesajul scripturistic al Evangheliei de la Marcu 2, 1-12. În acest sens, Preasfinția Sa a arătat că Mântuitorul Hristos este cel care ne dă tuturor puterea de a ne ridica, precum slăbănogul, din patul durerii și al deznădejdii, astfel încât, eliberați de suferințele păcatului și ale patimilor să Îi urmăm în toate zilele vieții noastre pe calea desăvârșirii și a Împărăției celei de sus.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…