Duminica a douăzecea după Rusalii: PS Sofronie a oficiat Sfânta Liturghie în parohia bihoreană Băile Felix

Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat duminică, 9 octombrie 2016, Sfânta Liturghie la Biserica Schimbarea la Față a Domnului și Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina a parohiei bihoreană Băile Felix, informează site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

La slujbă au fost prezenți numeroși credincioși, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

În cuvântul rostit, ierarhul a explicat credincioșilor prezenți pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii

Pentru a pregăti pe Apostoli, dar și mulțimile spre a înțelege pătimirile Sale cele de bunăvoie și Învierea Sa din morți, Domnul Hristos a săvârșit foarte multe minuni, între care și câteva învieri din morți, trei dintre acestea fiind prezentate în Sfintele Evanghelii: învierea fiicei lui Iair, mai marele sinagogii, învierea fiului văduvei din Nain și învierea prietenului Domnului, Lazăr, cel care murise de patru zile. Aceste învieri sunt simboluri ale învierii Mântuitorului Iisus Hristos, sunt treziri, întoarceri la viața aceasta pământească, pentru ca, ulterior, după o anumită vreme, când Dumnezeu a rânduit, toți cei înviați au murit, a spus Preasfinția Sa.

Părintele Vasile Marius Bara, parohul bisericii bihorene, a multumit Preasfinției Sale pentru purtarea de grijă față de parohie.

La final, Preasfinția Sa a subliniat necesitatea pastoral-misionară de zidire a noii biserici parohiale din Băile Felix. De asemenea, ierarhul a felicitat preotul paroh, autoritățile locale, dar şi pe credincioşii parohiei pentru implicarea de care dau dovadă.

***

Biserica parohiei Băile Felix copiază, la scară redusă, planul arhitectural al bisericii Mănăstirii Cozia.

Comentarii Facebook


Știri recente