Duminica a doua din Postul Mare în Parohia Micalaca-Nouă

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Micalaca Nouă din municipiul Arad, a îmbrăcat duminica a doua din Postul Mare haine de sărbătoare. Pictura lăcașului de rugăciune, în urma lucrărilor de restaurare și înfrumusețare, a fost sfințită prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir și stropirea cu apă sfințită de către Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de slujitori și numeroși credincioși din parohie. În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială, potrivit episcopiaaradului.ro.

În cuvântul de învățătură cu titlul „Lumina icoanei”, Înaltpreasfinția Sa, făcând legătura citirilor din duminica trecută cu a celei de acum, a arătat într-o unitate importanța lor pentru perioada de început a Postului Mare prin lămurirea ce o dă asupra adevăratei credințe ca și a jertfelniciei adevăratei trăiri a credincioșilor. Astfel, icoana dreptei credințe, a ceea ce Dumnezeu a făcut pentru lume, luminează conlucrarea omului cu harul divin printr-o trăire corespunzătoare voii dumnezeiești, mai ales prin Sfintele Taine, între care, potrivit anului omagial euharistic, a Spovedaniei și Împărtășaniei.

Biruința iconodulilor de la sfârșitul mileniului întâi încununată cu cea a isihaștilor de la începutul celui de-al doilea, cum arată istoria bisericească a celor două duminici, adică a cinstirii sfintelor icoane și iubitorilor de frumos duhovnicesc, reprezentate de Sfântul Grigorie Palama, prăznuit astăzi, dă mărturia cuvenită în acest sens, iar podoaba iconografică a bisericii parohiale restaurată și sfințită acum, e opera unui apreciat pictor local și pusă sub patronajul Sfinților Îngeri, a amintit Chiriarhul.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa, a adus mulțumiri părintelui paroh ic. stavr. Nicolae Marcu, pentru toată activitatea desfășurată peste 40 de ani în această parohie și bune urări pentru noul hirotonit în treapta preoției, a preotului Marcel Marcu, fiul părintelui paroh, care este profesor titular de religie la Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” din Arad și va sluji îmbisericit în această parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente